Å være student

Ti uker i praksis er bestått. En uke til siste eksamen. Fjorten dager til første skuleår er ferdig. Helt sprøtt å tenke på. Tiden flyr, bokstavligtalt. Det er skremmende, men likevel godt. To små år igjen, ferdig utdannet og kan ta pause fra skolebenken en stund. To år, dere. Det er rart å tenke på. Føler jeg startet på vidergående i fjor, det går så fort. Årene, ukene, dagene og timene. Alt flyr. 

Veien er lang, men likevel kort. Det er alltid mye å gjøre, alltid noe å henge fingrene i. Å være student er fint, veldig fint. Men det kan også være tøft. Tøft fordi jeg har mål å nå. Høye forventinger til meg selv. Av og til litt for høye, det har jeg hørt, men jeg får det til. Jeg når alltid målene jeg setter. Jeg tror det er fordi jeg er så sta. Når jeg har bestemt meg, går jeg all inn og ingen ting kan stoppe meg. Jeg er elendig på planlegging, en spontan sjel. Det jeg kan utsette til i morgen, utsetter jeg. Jeg jobber best under press, det har jeg erfart. Dessverre betyr det tøffe skippertak, lange lesestuder, og effektiv, men knall hard jobbing. Det er det jeg er god til. Hjernen går inn i autopilot, slutter å tenke og bare får unna alt som må gjøres. Det er tøft, men det er det som funker for meg. Hardt arbeid gir resultat.

Men akkurat nå er jeg sliten. Det er nå jeg virkelig får kjenne på kroppen, at det er hardt å være student. Med høye krav, forventinger, og plikter. Jeg er pliktoppfyllende, gjør alltid det jeg skal. Men metoden min er tøff. Målet for ferien er definitivt å bli flinkere til å planlegge og ikke minst like det. Jeg skal bli flinkere til å ikke utsette alt, bli flinkere til å jobbe jevnt, for å unngå slike tunge løft når det nærmer seg slutten. Det skal jeg klare, for så sta er jeg. Jeg klarer det jeg vil, problemet er bare å ville det nok. Men det kommer det også, det vet jeg. Akkurat nå kjenner jeg at det skal bli godt å bli ferdig. Ferdig med 1/3, legge bort skolebøker for en liten periode, det er en deilig tanke. Bare to små uker igjen, både jeg og kroppen trenger en liten pause, snart. Men først skal det virkelig jobbes.

Til alle studenter som sliter med motivasjon, stå på, mann deg opp til siste innspurt, og gjør ditt beste. For det er faktisk mer enn godt nok. Vær stolt av deg selv. Å være student kan til tider være ganske tøft, men jammen er du tøff også, som gjennomfører og gjør ditt beste. Klapp deg selv på skulderen og ta en vel fortent sommerferie. Det fortener du!♥ Et smil fra en sliten, men glad sykepleierstudent. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits