Å spille med åpne kort

... er det få av oss som gjør. For vi vil ikke la folk komme på innsiden. Der følelser og tanker sitter. I dag handler det om å nå opp til målene som samfunnet setter, og ikke minst kravene vi lever under. Ungdom er spesielt en utsatt gruppe. Hvorfor? Fordi vi er sårbare, lette å påvirke, og vi vil så gjerne lykkes og gjøre vårt beste og gjerne enda litt mer. Det er spesielt tre ord som sitter igjen. Trening, jobb og utdanning. Tre store ord, som krever innsats, hardt arbeid og gode resultater. 

Trening. Ja, det er viktig for kroppen og helsen. Det er ingen tvil om at trening har positiv effekt. Enklere hverdag, overskudd, resultater, presentasjon og kroppsfasong. Dette er ord vi hører daglig. Etter min mening har fokuset på trening blitt "feil". Ungdom blir stadig mer opptatt av dette, men på "feil" grunnlag. I dag skal alt dokumenteres, det å gå en tur, på fjellet, innom treningsstudio. Ja, alt blir lagt ut på nett like etter på. For å få dokumentasjon på at man er bra nok, for å dokumentere at man gjør noe. Flere blir bitt av "fitness basillen", her er det om å gjøre å være veltrent, se bra ut og i tillegg ha en slank, men godt trent kroppsfasong. Både gutter og jenter presser seg selv, bare for å "passe inn" i utviklingen som skjer. Ja, trening er viktig for helsen, men faen heller. Det handler ikke om å være mest aktiv, få flest likes på treningsoppdateringer, ha ukedagene proppa fulle av treningsøkter og opp i det hele leve veldig sunt, med null godterier eller utskeielser i ukedagene. Seriøst, slutt å bry deg om hva alle andre syns. Gjør det for din egen del. Tren, fordi du selv vil, i ditt eget tempo. Og gjør det når du har lyst, ikke fordi alle andre gjør det. For all del, utskeiellser er helt lov, uten å føle skam.


Jobb. Det fleste ungdommer i dag jobber deltidsstillinger. Enten det er på BikBok, Cubus, i kassa på Rema, eller Kiwi. Eller kanskje vasker kontor, steller eldre på omsorgsenter eller står i luken på Shell. Hvorfor skal det spille så stor rolle hvilken "kasse" du står i? Eller hva slags jobb du har? Ungdom er alt for flinke til å peke ut alt negativt. Slutt med det! Det viktigeste er at arbeidsoppgavene blir gjort, og det er mye positivt å finne i hver eneste deltidsjobb. Men presset i dag er stort, også innen jobb muligheter. Man tar ofte det man får. Men man skal ikke jobbe seg i hjel, jobbe dag ut, og dag inn på en arbeidsplass der man ikke trivest. Man sliter seg fulstendig ut, både fysisk og mentalt. Ja, jobber man, tener man penger. Men det går ann å tene penger på andre måter enn å jobbe seg i hjel. Når en dør lukkes, åpnes en annen!

Utdanning. Utdanning er viktig, det vet vi alle. Men også her er kravene enorme. Studieplassene er begrenset, da sier det seg selv at man må jobbe for det. Jobbe hardt. Personlig syns jeg det er feil at allerede ved ungdomskolen skal du blir dømt ut i fra hvilket siffer fra 1-6 du ligger på i snitt. At barn som ikke er klare, ikke vil flytte hjemmefra i en alder av 16 år blir tvinget fordi de ikke er "god nok". Jeg forstår at man må jobbe for karakterene, de kommer ikke gratis, det vet jeg. Jeg forstår også at man må jobbe hardt og vise hva man kan, for i det hele tatt kunne duge i ulike yrker. Men man skal ikke alltid høre på de rundt oss. Drit litt i media, pressene og kravene. Stol på deg selv og gjør det du har lyst til.Trening, jobb og utdanning er viktig for fremtiden. Det er noe alle vet. Men det er heller ikke alt her i livet. Man klarer fint "å leve godt", selv om man ikke trener hver eneste dag, jobber deltid og tar studie med middels karakter. Det handler ikke om å være best, gi 110% hver dag. Det handler om en fin balanse mellom det tre ordene. Leve. Leve godt, gi litt faen av og til. Det er helt lov, og vi alle trenger det engang i blant, med alle kravene i dagenssamfunn. 

♥ I

4 kommentarer

Victoria Wisløff

10.10.2014 kl.11:17

God helg! Håper du får en super fredag :)

iseliinog

10.10.2014 kl.19:55

Victoria Wisløff: Takk det, samme! :)

Jeanette

10.10.2014 kl.21:48

Kjempebra innlegg, viktig å få frem sånt i dagens samfunn :) Smart jente!

iseliinog

20.10.2014 kl.18:32

Jeanette: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

hits